Roland DG разширява присъствието си в печата с “метални” мастила

2803

Най-новият екосолвентен принтер на Roland DG VersaCamm VS-640, печата с метални мастила на по-голям формат (ширина на ролката 1,6 м.) от Soljet Pro III XC-540MT, който се предлага от миналия септември.

“VS-640 отваря много врати”, каза техническият директор на Roland DG за Великобритания Brett Newman. „Той е идеален за добавяне на метален ефект към стикери за брандиране на автомобили, а ширината от 1,6 метра позволява отпечатване на стикери за предни капаци и други големи площи без нужда от напасване и съединяване.“

Рециркулацията на мастилата, същата като използваната в 540MT, предпазва пигментите в металните и бели мастила от утаяване. Клиентите могат да избират между три спецификации на машината. Като допълнение към CMYK с метални мастила и бяло мастило, машината може да бъде снабдена с CMYK, светъл циан, светла магента и бяло за висококачествен печат в широка гама. Има и възможност за оборудване с два комплекта CMYK с цел по-висока производителност.

Машината използва нова печатаща глава, която осигурява капки с променливи размери и  разделителна способност от 1 440 dpi.  Системите за печат с метални, бели и високочувствителни цветови конфигурации са управлявани от последната четвърта версия на VersaWorks RIP и системата за симулация на допълнителни цветове Roland Color System. Тя включва цветова библиотека с 512 метални тона, включваща злато, сребро и бронз. Библиотеките могат да се интегрират в софтуера за предпечат, което прави принтера особено подходящ за печат на пробни серии опаковки.

Roland DG VersaCamm VS-640
Текста написа: Мартин Новев

Източник: www.rolanddg.com

Интернет портал за печатни технологии.