Roland DGA пуска на пазара индустриален флатбет UV принтер

2881
Roland DGA пуска на пазара индустриален флатбет UV принтер

Плоскопечатният принтер VersaUV LEJ-640FT UV-LED може да печата върху материали до 152 мм и тегло до 100 кг. Roland демонстрира LEJ-640FT, заедно с други нови продукти на SGIA 2014 Expo, състояло се от 22 до 24 октомври в Лас Вегас.

VersaUV LEJ-640FT UV-LED

 

Работната маса на UV флатбет LEJ-640FT е с размери 1626 мм широчина и 2489 мм дължина. Машината е с изцяло стоманена рамка , което намалява вибрациите, а регулируемите водачи, с които е снабдена осигуряват прецизна регистрация. Зонираният вакуум на масата е с оптимизирано засмукването, с цел подобряване работата с материали с различни размери. Двойните стъпкови двигатели на LEJ-640FT са свързани със зъбна рейка гарантираща точен печат.

В допълнение към CMYK мастилата, LEJ-640FT предлага бяло мастило и лак за POP дисплеи, картини, архитектурни знаци и двустранни знаци с високо визуално въздействие и уникални ефекти. ECO-UV мастилата на Roland се фиксират към широк диапазон от третирани и нетретирани материали с изключителна цветова гама. Патентованата система на Roland за автоматична циркулация на мастилото (Automated Ink Circulation System) предотвратява излишното подаване на мастило и минимизира отлагането на пигментите. UV принтерът LEJ-640FT се управлява чрез EZ Controller с лесен за употреба интерфейс. Той е програмиран да осигурява точност на регистъра на печат и при регулиране на височината на печатащата глава от 0.02-0.03 мм .

Подобно на други принтери от серията VersaUV на Roland, новият принтер може да печата с резолюция 1440 x 1440 dpi, с плавни градации, супер фини детайли и отчетлив текст. LEJ-640FT се предлага в комплект с мощният VersaWorks RIP софтуер, който включва Roland Color System и PANTONE библиотеки за съвпадение на спот цветове.
Допълнителните функции в LEJ-640FT включват двойни сензори за автоматично откриване на дебелината на материала и защита на печатащата глава, плюс водач с кръстосан лазер за прецизна селекция на базовата точка.

Плоският принтер VersaUV LEJ-640FT е с двугодишна гаранция и поддръжка от Roland. Притежателите и ползвателите на машини Roland могат да се възползват от полезните ресурси, достъпни чрез Roland Academy, включително уебинари, видео и практически инструкции, обхващащи всичко – от основните функции на принтера до модерни приложения и производствени техники.

Източник: whattheythink.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.