Roland Versa Studio BN-20

3257
Spread the love

Първият в света екосолвентен настолен режещо-печатащ принтер с метализирани цветове от Роланд.

Изключително подходящ за принтшопове, малки офиси, рекламни студия, фабрики за облекла, производители на етикети и много други.

Основни характеристики:

  • висококачествен печат върху термотрасферни материали, етикети, POP дисплеи, постери, графики до 51 см ширина;
  • комбинирана режещо-печатаща функция;
  • комплексно решение включващо оригинален software VersaWorks;
  • богата библиотека от 512 метализирани цвята;
  • лесен за използване Roland R-Works design software;
  • възможност за работа с екосолвентни и пигментни мастила.

Иновации от Roland:

  • новата пиезоглава е с технология на променлива капка /седем различни размера на капката/ за оптимално качеството на изображението;
  • златното покритие на печатащата глава намалява статичното електричество и предотвратява евентуални запушвания;
  • налична патентована система за почистване, която намалява износването на печатащата глава и удължава живота й;
  • функцията Roland Intelligent Pass Control ™ Technology осигурява изключително качество на печата, с гладка градация, богата плътност и по-дълбоко изображение, с наситеност на цветовете – за фотографски и векторни решения.

Повече технически подробности.

BN-20 предлага избор от три различни режима на печат:

1. CMMYK
Четирицветният режим е подходящ избор при стандартен работен процес. Мастилото Еко-SOL MAX предлага бързо съхнене, висока плътност, широка цветова гама, устойчивост на надраскване, ниска себестойност. Еко-SOL MAX е на практика без мирис, а графиките са водо- и UV устойчиви до три години на открито, без ламиниране.

2. CMYK + МТ
Комбинираният вариант на сребърно мастило с CMYK ви позволява да добавите луксозна визия на всяка графика.

3. Третата възможност е работа с мастило на водна основа, което осигурява брилянтни цветове и отлично качество на печат за вътрешни приложения.

Комбинирана функция: печат и рязане по контур
VersaStudio рационализира производствения процес, като прави възможно автоматично рязане по контур на принтираните графики.
Можете да ламинирате готовия печат и отново да го поставите в машината.
Quadralign е оптична система за регистрация и позволява да се презареждат дори и ламинирани медии с цел прецизно рязане. Quadralign автоматично разпознава медията и компенсира неравности или деформации.
Тази нова система за изрязване се справя дори и с много плътни медии.

С покупката на BN-20 получавате:
Софтуер за дизайн
VersaStudio е окомплектован с R-Works – цялостен дизайнерски пакет, създаден от Роланд.
В допълнение е включена и библиотека с векторни графики. Тя дава възможност за експорт на снимки, професионални или направени с цифров фотоапарат.

VersaStudio обработва и съхранява цялостната информация за състоянието на принтера.
Софтуерът контролира основните функции на машината, състоянието и калибрирането й. Дори следи за подмяната на консумативи, като например ножчето за рязане.

RIP софтуер VersaWorks Professional
Разработен предимно за мастиленоструйни принтери RIP софтуерът Роланд VersaWorks осигурява изключително качество на произведената продукция с несравнима лекота на използване.

Въз основа на последната версия на Adobe CPSI 3019, VersaWorks включва усъвършенстваната опция error diffusion, 16-битова интерпретация, Roland Color System, която възпроизвежда повече от 1000 стандартни цвята и 512 цвята металици. С Roland@NET, актуализациите са безплатни и лесни, автоматично се качват чрез вашата интернет връзка. VersaWorks е напълно съвместим с Windows 7, Vista и XP.

Автоматизирана система за циркулация на мастилото
Роланд патентова собствена, уникална, автоматизирана система за рециркулация на специалните цветове, която предотвратява утаяването на сребърното мастило и постига действително по-нисък разход.


Заповядайте в нашия демоцентър за да видите машината в действие:

1330 София, ул.” Акад. Иван Гешов” 2Е
Бизнесцентър сердика
Сграда 3, офис 202
Тел: 02/9200062
Графика МС ЕООД
sales@graphicamc.com

ВИЖТЕ ПРОМОЦИЯТА ЗА 01’2012 OT ГРАФИКА МС!

Ето някои продукти изработени с помоща на Roland Versa Studio BN-20:


Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.

В свободното си време: Посветен е на футболния отбор на Полиграфия инфо.