Scodix Ultra Pro с Foil получи технологична награда InterTech

1195
Scodix Ultra Pro с Foil получи технологична награда InterTech

Този продукт позволява на доставчиците и клиентите им да направят продуктите си по-атрактивни чрез печат с метално фолио.

 

Scodix Ultra Pro с Foil

 

Scodix спечели технологична награда InterTech за 2017. Тя се присъжда от Printing Industries of America и отличава технологични иновации в графичната индустрия. Дигиталната печатна машина Scodix Ultra Pro с Foil трансформира аналоговия процес, който отнема много време и е скъп и позволява на потребителите да правят продукцията си по-атрактивна чрез печат с фолио с живи цветове. С помощта на цифровия работен процес на Scodix печатниците могат сами да печатат с фолио, без да се налага да използват подизпълнители и да плащат за дълги и скъпи подготовки.

Със Scodix Foil, потребителите могат да печатат и персонализирана информация с метално фолио. Това приложение доказано генерира големи печалби и позволява на потребителите да персонализират всяко копие от тиража. Печат на различни имена, директна поща, пощенски картички или променливи графични мотиви – всеки лист с печат с фолио може да бъде съвършено различен от следващия.

„Съдиите бяха поразени от уникалността на няколко приложения на Ultra Pro, като способността на системата да печата Брайлово писмо, кристали за декорация на продукти и драматични триизмерни изображения с холографски ефект,“ каза Jim Workman, вицепрезидент на центъра за технология и изследвания на Асоциацията на печатната индустрия в Америка. „Използването на декорация в опаковките от високия сегмент се развива бързо, до голяма степен благодарение на възможността за прилагане на фолио и други типове облагородяване в рамките на напълно дигитален работен процес.“

Източник: labelandnarrowweb.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.