Screen добавя възможности за многослоен печат към широкоформатните си машини

1452

Screen добави нови възможности към Truepress Jet2500UV с ширина на печат 2,5 метра и Truepress Jet1600UV-F, с ширина на печатаемото поле 1,6 метра

Нововъведенията ще бъдат показани на Fespa от 22-и до 26-и юни в Мюнхен. Посетителите ще видят как Truepress Jet2500UV отпечатва изображения на ролни и плоски медии с разделителна способност до 1 500 точки на инч. Печатът ще се осъществява чрез печатаща глава с нова функция за многослоен печат. Броят слоеве, които могат да се отпечатват е нараснал от два на пет.

С помощта на тази технология е възможно отпечатването на изображения, които могат да се наблюдават от двете страни на прозрачен материал. Без да се налага повторно зареждане на медията в машината, Truepress Jet2500UV ще отпечата слой с изображението, последван от бял пласт, черен слой и отново бял слой, върху които ще бъде нанесено другото изображения.

Многослойният печат засилва и ефектът на материалите със задно осветление, чрез слой бяло между двата слоя на изображението Той увеличава плътността на изображението при осветяване и осигурява, че то остава ярко, когато осветлението бъде изключено.

Truepress Jet2500UV ще покиаже и нова възможност за печат върху материали които имат склонност към нагъване. Сигурна система за фиксиране на материала, гарантира, че повърхността му е равна, докато преминава през машината и предпазва от нагъване на краищата.

Truepress Jet1600UV-F използва два типа ултравиолетови мастила, предназначени съответно за гъвкави и твърди медии. Мастилата за гъвкави материали могат да се разтягат до 200 процента, както и да се прегъват. Мастилата за твърди медии издържат на агресивна химическа среда и са подходящи за печат върху алуминиеви комозитни панели, декоративни повърхности, както и върху PVC, акрил и други термочувствителни материали. Бялото мастило гарантира високо качество на печата върху прозрачни, метални и цветни повърхности.

Truepress Jet2500UV

Източник: www.screeneurope.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.