Screen на drupa: Автоматизация от поръчката в интернет до доставката, нова листова цифрова печатна машина с формат 70х50

1999

Screen ще демонстрира още цялостното решения за работен процес EQUIO, както и най-новите подобрения на успешната и гъвкава цифрова печатна система Truepress Jet520.

„Въпреки предизвикателствата пред световната икономика, Screen остава силна и печеливша компания, която минава през вълнуващ преход.”, каза Katsuhiko Aoki, президент на Screen. „Стратегията ни да се превърнем в компания за цифров печат, за да посрещнем нуждите на пазара, стартира през 2006 и на Drupa тази година ще представим гама от мощни решения за цифров печат по заявка. Горди сме, че днес сме водещият производител на високопроизводителни ролни мастиленоструйни преси и CTP системи в света.”

EQUIOS – универсалното решение за управление на работен процес
На drupa, Screen ще представи универсалното решение за управление на работен процес EQUIOS. То е проектирано за производство както на традиционни, така и на персонализирани продукти. EQUIOS има единен интерфейс и управлява автоматично процеса от интернет, през печата, до доставката на продукцията. EQUIOS позволява на потребителите да избегнат използването на няколко решения за управление на работния процес, за да управляват своите CTP експонатори, тонерни и мастиленоструйни машини , произведени от Screen или други компании.

EQUIOS осигурява цялостен контрол на поръчките и управление на цветовете при работа с различни крайни устройства. Функцията Autoflow, която ще бъде показана за пръв път, позволява ма потребителите да настроят работния процес спрямо определени продукти. Той може да бъде интегрира с всяко web2print решение. Така поръчки автоматично се подготвят за печат и се асоциират с нужните инструкции за довършване. Screen ще покажат и ново приложение за персонализация.

Truepress JetSX – мастиленоструйна печатна машина с формат 70Х50 см.
На drupa ще бъде търговската премиера на листовата машина Truepress JetSX. Тя е претърпяла някои подобрения, след като беше показана първо на drupa 2008. Truepress JetSX е четирицветна листова машина с двустранен печат, която може да печата променлива информация със скорост 1620 листа B2 в час. Това е еквивалента на 108 страници A4 в минута. Тя може да печата на офсетови хартии и картони и медии за мастиленоструйни принтери с дебелина до 600 микрона.


На снимката: Truepress JetSX

Възможностите на машината да печата на картон с дебелина до 0,6 mm при едностранен печат, включително на релефни медии, прави подходяща за персонализирани фотопродукти, опаковки и други продукти. Truepress JetSX, заедно с EQUIOS и довършителна техника от други компании, може да изпълнява всички операции от приемането на файла през интернет до доставката. Получените файлове могат да бъдат проверявани автоматично, монтирани и включени в опашката за печат. След като поръчката е отпечатана, EQUIOS препраща нужната информация на книговезката техника.

Можете да я видите в действие тук:

Truepress Jet50: най успешната високопроизводителна ролна инкджет преса в света
От 2006 до сега Screen са доставили над 400 от тези машини, включително произведените за Ricoh, с което пазарният им дял доближава 50%. Truepress Jet520 е подходящa за всякакви тиражи натоварвания между един и сто милиона страници месечно. Продуктовата гама започва с базови черно-бели машини с висока ценова ефективност , а на върха й е четирицветният Truepress Jet520ZZ с максимална скорост от почти 3 000 страници A4 в минута (220метра в минута).

Система за коригиране на грешки JetInspection JI-500
На drupa, Screen ще представи JetInspection JI-500, система за Truepress Jet520, която проверява всяка отпечатана точка на всяка страница спрямо информацията на RIP-а, за да гарантира правилното възпроизвеждане. JetInspection JI-500 е интегрирана в EQUIOS. Ако тя забележи грешка, довършителната техника получава команда да изхвърли некоректната страница и автоматично се отпечатва нова. Тази възможност може да е изключително полезна при печат на персонализирани маркетингови материали и сметки.

Представител на Screen за България: Вълканов Трейд Екуипмънт

Източник: screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.