Screen представи ново поколение печатни машини

1663
Screen представи ново поколение печатни машини

Screen представи ново поколение решения за мастиленоструен печат с Truepress Jet520HD.

Truepress Jet520HD

 

Компанията е произвела над 700 мастиленоструйни преси след излизането на предшественика на обявената машина Truepress Jet520. Основната цел при създаването на новата машина е повишаване на качеството. Резултатът е новият Truepress Jet520HD, който има нов транспорт, нова система за сушене и нови технологии за растеризиране, които използват максимално новите мастила с разширена цветова гама.

Новият модел има ширина на печат от 520мм като в режима с максимално качество скоростта е 50 метра в минута. При разделителна способност 1200×1200 точки на инч скоростта е 120 метра в минута. Печатащите глави на Truepress Jet520HD работят с капки с променливи размери, друго ключово нововъведение е използването на ново мастило с висока плътност, което е много подобно на офсетовото. Това позволява на операторите да изберат дали искат да печатат с максимално качество или да пестят като използват по-малко мастило от стандартните инкджет технологии.

Truepress Jet520HD може да печата на материали от 40 до 250 грама на кв. см. Машината има модулна конструкция, която позволява добавяне на допълнителни мастиленоструйни глави в бъдеще.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.