Screen представи CTP система, специализирана при производството на етикети

1558

Screen Europe пусна на пазара базова версия на термалната си CTP система PlateRite FX870II, предназначена специално за пазара на стикери и етикети.

PlateRite FX870II

Според производителя новият експонаторът Rite FX870IIE е предназначен за висококачествен висок и флексографски печат с намалени разходи. От Screen заявиха, че машината съчетава „производствена продуктивност с разделителна способност от 4 800 dpi“. Новата машина е базирана на модела FX870II към който са добавени нови възможности, например опцията за експонация на термални офсетови пластини.

Скоростта на работа на системата е два квадратни метра форми за флексографски печат в час. Размерът на формите, които мога да се зареждат е от 100×100 мм до 870×762 мм без процесът да изисква допълнително маскиране на барабана или други операции.

FX870IIE използва многоканален лазерен диод с висока мощност. Системата предлага разделителна способност от 2400 до 4800 dpi , което позволява възпроизвеждане на много малки букви и тънки линии и намалява назъбването на диагоналните линии и криви. Машината поддържа Screen Flexo Dot растеризиране, което е разработено специално, за да подобри печата в светлите тонове във флексографския и високия печат.

Източник: screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.