Warning: getimagesize(/images/2013-06-11.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Screen представи CTP система, специализирана при производството на етикети

1474

Screen Europe пусна на пазара базова версия на термалната си CTP система PlateRite FX870II, предназначена специално за пазара на стикери и етикети.

PlateRite FX870II

Според производителя новият експонаторът Rite FX870IIE е предназначен за висококачествен висок и флексографски печат с намалени разходи. От Screen заявиха, че машината съчетава „производствена продуктивност с разделителна способност от 4 800 dpi“. Новата машина е базирана на модела FX870II към който са добавени нови възможности, например опцията за експонация на термални офсетови пластини.

Скоростта на работа на системата е два квадратни метра форми за флексографски печат в час. Размерът на формите, които мога да се зареждат е от 100×100 мм до 870×762 мм без процесът да изисква допълнително маскиране на барабана или други операции.

FX870IIE използва многоканален лазерен диод с висока мощност. Системата предлага разделителна способност от 2400 до 4800 dpi , което позволява възпроизвеждане на много малки букви и тънки линии и намалява назъбването на диагоналните линии и криви. Машината поддържа Screen Flexo Dot растеризиране, което е разработено специално, за да подобри печата в светлите тонове във флексографския и високия печат.

Източник: screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.