Screen ще демонстрира Truepress Jet520

1859

Truepress Jet520 е пълноцветна мастиленоструйна система за печат с персонализирана информация, предназначена за вестници, книги и рекламни материали.

Машината ще бъде демонстрирана на Hunkeler Innovation Days в Люцерн, Швейцария от 16 до19 февруари. На изложението Screen ще покаже SED (single engine duplex) версията на Truepress Jet520 в действие, докато отпечатва копия от 160 странична книга с цветен текст, снимки, илюстрации и тонирани карета. Screen твърдят, че печатът ще отнеме по-малко от 2 минути на копие.

След това книгата ще бъде набрана и залепена с корица, отпечатана на Truepress 344 и довършена от специалист, който ще присъства на изложението. Truepress Jet520 също така ще отпечата различни видове рекламни материали и други мостри.

Screen вярват, че Truepress Jet520 е добра алтернатива за печат на книги и че тя ще се се настани в нишата за печат на къси тиражи и единични бройки цветни книги. Компанията допълва, че пазарният дял на този сегмент бързо се увеличава.

Мастиленоструйната технология може да осигури по-ниска цена на копие от тази на тонер-базираните устройства. Truepress Jet520 претендира да има най-високата резолюция сред мастиленоструйните цифрови преси. Тя има разделителна способност 720 точки на инч.

Jet520 може да бъде ефективен при обем на работата от два милиона удара на месец. Тя е способна да осъществи над 10 милиона месечно, когато нуждите на производството нараснат. Възможно е и две машини да работят заедно, увеличавайки скоростта при двустранен печат (Dual Engine Duplex). Двете комбинирани машини ще могат да печатат двустранно на лист с максимална ширина 520mm при обявена скорост до 1,680 удара в минута.

Източник: screeneurope.com

Интернет портал за печатни технологии.