Screen to представи свръхбърза цифрова UV печатна машина за етикети

1536

Truepress Jet L350UV, която беше показана за пръв път на Drupa миналата година, претендира, че е най-бързата дигитална машина за етикети в момента.

Truepress Jet L350UV

Машината предлага скорост на печат от над 16 кв. м. в минута върху медии за етикети на роли с ширина 350 mm. Според производителя тя предлага фотореалистично качество, кратки времена за подготовка и висока стабилност на печата. От Screen казаха, че новата система може да печата плавни, естествени преливки и е използва решението за управление на работен процес Equios. Разработените от Screen UV мастила предлагат по-широка цветова гама от обичайната за четирицветни печатни машини.

Като опция се предлага възможност за печат с непрозрачно бяло мастило, което позволява на системата да печата на прозрачен филм и метално фолио. Печатната машина с разделителна способност 600 x 600dpi използва мастиленоструйни печатащи глави с пиезо технология и минимален размер на капката 3 пиколитра. Очаква се Truepress Jet L350UV да излезе на пазара по време на Labelexpo през септември.

Вицепрезидентът за решенията и технологиите на Screen Tim Taylor каза: „Това ще привлече хора, които вече печатат етикети чрез цифрови технологии, като потребителите на Indigo. Те ще оценят предимствата на мастиленоструйната технология, тъй като разбират стойността на късите тиражи, персонализацията и печата по заявка.“

Източник: screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.