Strip Clip технологията ще се предлага и у нас

1854
Strip  Clip технологията ще се предлага и у нас

Strip Clip технологията при производство на отпадни щанцформи ще бъде въведена за първи път в България от фирма Промимекс.

Новината бе съобщена на проведения семинар, на тема „Отпадни щанцформи –  производство, видове, нови технологии”. Събитието се проведе в в хотел „Витоша”, в София и се водеше от г-н Стефан Вукович от австрийската фирма ВАЛД.

Какво представлява технологията Strip Clip.

Двата основни елемента, осъществяващи технологията са Strip Forks и Strip Clip.
Strip Forks е във формата на вилица и в краищата си е заострен. Закрепва се без допълнителни скрепителни елементи в прорязан вече канал, в горната дъска на отпадната щанца. Strip Clip е от специален еластичен материал и се закрепва в долната дъска, отново без скрепителни елементи, в предварително прорязан канал.


При движението си надолу, Strip Forks огъва Strip Clip избутва прорязаният от щанцата отпадък и  с помощта на специално зъбче в края на Strip Forks, го избутва надолу. В опредлено положение на Strip Forks, Strip Clip възстановява първоначалното си положение и е готов отново за действие.
Технологията е подходяща за високи скорости, до 12 000 удара в час. Дълготрайността на еластичния елемент е от 600 000 до 1 000 000 удара и зависи от абразивността на материала. Предимствата на Strip Clip са: непрекъснат процес на работа, кратко време за настройки и високо качество.

За фирма Промимекс:
Промимекс е търговска фирма, специализирана в доставка на щанцоващи машини, технология, екипировка и консумативи за тях, както и на технология, машини и консумативи за проиводство на щанц-форми. Фирмата е на пазара в България от 1996 г. и работи с водещи производители в съотвените индустрии като Сандвик Швеция, Апел Германия, Ченъл Англия, Стелин Холандия и др. Промимекс е официален дистрибутор на Сандвик и Ченъл за България.

Интернет портал за печатни технологии.