Summa купи CadCam Technology и разширява дейността си в режещите и лазерни технологии

1080
Summa купи CadCam Technology и разширява дейността си в режещите и лазерни технологии

Summa и CadCam Technology, експерт в новаторски лазерни технологии за текстилната индустрия се обединиха. Summa придоби CadCam Technology и дъщерната GS UK, за да засили позицията си като производител на довършително оборудване за печат. Заедно двете компании ще предложат още по-добри решения на клиентите си.

Summa купи CadCam Technology

 

CadCam Technology е британска компания, която разработва и произвежда усъвършенствани системи за лазерно рязане и гравиране. CCT има и голям опит в разработване на софтуер и е сред пионерите във въвеждането на визуални системи за контрол и разпознаване чрез камера в довършителното оборудване. Основните пазари са производството на широкоформатни рекламни материали, облекла и декорации за дрехи. Основните ѝ клиенти са в областта на производството на автомобили, слънчеви панели, спортно облекло и обувки.

„Отчетохме значителен растеж на Summa в последните години и присъединяването на CCT е важно събитие за нас,” каза Erwin Vandousselaere, изпълнителен директор на Summa.

„Начинът, по който Summa и CCT се допълват е забележителен и CCT са много опитни и иновативни в областта на дрехите. Заедно ще сме по-силни и ще постигнем растеж.“
Специализацията на CCT е да предлага персонализирани решения, базирани на продуктовата си гама и технология. Summa са доказали способността си да разработват серии висококачествени продукти.

„Със Summa, съм напълно убеден, че CCT ще продължи да развива световната си дистрибуторска мрежа и способности за маркетинг и продажби,“ каза John Bell, основател на CCT и GS UK. „Ние работим заедно от началото на 90-те, оттогава CCT използва контролери на Summa, а Summa – софтуер на CCT. Това прави Summa идеален партньор за развиване бизнеса ни.“

Чрез сливането, Summa увеличава технологичните си ресурси в печатната индустрия с фокус върху текстила във всеки ключов регион на света. Амбицията на компанията е да се концентрира върху географска експанзия, както и да представи нови продукти. След време, гамата на Summa ще бъде обогатена с модерна лазерна производствена линия.

Източник: пресинформация на Summa
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.