Sun Chemical демонстрира технология за директен печат върху стъкло

3404

Sun Chemical ще покаже на живо най-новата си технология за директен печат върху стъкло с органични UV мастила на Glasstec 2012, на 23-26 октомври в Дюселдорф.

Засега Sun Chemical показа отпечатани стъклени чаши, с които демонстрира разнообразните възможности за директен печат върху стъкло с органични мастила с UV сушене. Чашите демонстрират възможностите, предлагани от тези мастила, които според производителя, позволяват прилагане на по-креативен подход в дизайна на опаковки. Чашите използват мастилата на Sun Chemical Vitrocure от гамата SunVetro. Те се отличават с ярки и наситени цветове, които трудно могат да се постигнат с неорганични мастила.

директен печат върху стъкло

Чашите са отпечатани с един дизайн и три различни ефекта:

  • печат със шест цвята, който демонстрира яркостта, която може да се постигне чрез технологията
  • Термохромен ефект, който се използва често за производството на промоционални материали и опаковки. При него цветовете се променят при промяна на температурата, например изображението се появява при наливане на топла течност в чашата.
  • Третият вариант е ефект на скреж, който позволява чрез печат да се създаде имитация на гравиране върху стъклото.

Robin McMillan, маркетинг мениджър за Европа на индустриалните мастила на Sun Chemical коментира: „Този пример на печат върху чаша показва на опаковъчната индустрия качеството и възможностите, които могат да получат продуктите им чрез печат с органични UV мастила. Решенията за декорация на Sun Chemical могат да помогнат опаковките на продуктите да се откроят на рафта в магазина.“

Източник: sunchemical.com
Текста написа: Мартин Новев

 

 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.