Sun Innovations обещава да печата енергия

1678

Руската компания ще представи технология за печат на слънчеви батерии.

Sun Innovations твърдят, че тази технология ще повиши качеството на слънчевите батерии. Това ще стане чрез по-прецизно нанасяне и дозиране на работния слой на батерията. От друга страна, прилагането на печатната технология за създаване на слънчеви батерии може да доведе до значително намаляване на цената им.

Освен това, специалистите от Sun Innovations изпробват нов тип по-ефективни структури на работния слой на слънчевите батерии, който да замени традиционният силиций. Компанията цели да създаде техника, способна да „печата на всякакви повърхности, дори и под вода” Нововъведението ще позволи трансформирането на всяка повърхност, дори и да е гъвкава, в слънчева батерия.

„Тази технология е разработена за пръв път в световен мащаб и се превръща, ако не в революция, поне в огромна стъпка за човечеството към неизчерпаем източник на чиста и евтина слънчева енергия” каза управителя на Sun Innovations Group Natalia Stasjuk. Новата технология вече е предизвикала интерес сред потенциални инвеститори. Тя ще бъде представена в края на 2011 на едно от най-големите международни изложения.

Източник: sun-nsk.ru
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.