Tехнология на на сухия офсет ще намери място и по време на Ipex

1650

Производителят на CTP пластини за сух офсет, Toray Industries, ще демонстрира продукти по време на Ipex.

Пластините на Toray разчитат на силиконов слой, който замества покритието, което се нуждае от измиване, използвано при конвенционалните офсетови пластини.Тази технология намалява ефекта върху околната среда като премахва нуждата от употреба на химикали. Наред с това, тя повишава и ефективността на процеса, намалява нарастването на точката и създава по-резки изображения.

“Развълнувани сме от участието си на Ipex, защото става въпрос за световно изложение за печат, издателска дейност и консумативи”, каза Тошимицу Мацумото, генерален директор на отдела за графични системи на Toray Industries.

“Тази година подсиления ни наскоро технически персонал за Европа работи заедно с експертите по мастилата на новия ни дистрибутор за Великобритания, Classic Graphics. Целта е да осигурим пълноценна консултация на посетителите на щанда ни за начина, по който да използват технология на сухия офсет за да подобрят продукцията си. Ултравиолетовата технология на сухия офсет, доказа, че е ефективна като осигури повишаване на качеството и намаляване на разходите при печат на скъпи медии, които не попиват, например синтетични материали. По този начин тя може да осигури предимство на производителите на опаковки в производството на продукти с добавена стойност.“, допълни Мацумото.

Източник: cmykdigest.com

Още за пластините: www.waterless-print.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.