Thermoflexx 80 – най-голямото Ctfp на Xeikon

1335

Новия експонатор за флексопластини е предназначен за широкоформатни флексопечатни машини, печатащи гъвкави и картонени опаковки.

termoflexx 80

Thermoflexx 80 експонира полимерни пластини с резолюция от 2400 до 5080 dpi със скорости до 3,75 м2/ч. Максималният размер на флексопластината, която може да бъде експонниирана достига до впечатляващите 1,3×2 метра. Според производителите, след очакван ъпдейт на машината през 2014 година, производителността ще се увеличи значително.

Сред особеностите на машината са система за фиксиране на пластината, която улеснава зареждането и разтоварването на пластината от устройството, което е изключително важно при широкия формат флексопластини.  Пластините могат да се фиксират с вакуум или магнит. При Thermoflexx 80 не е необходимо обрязване на пластината за да съответства на ваккумната зона, тъй като е оборудван с вакуумен плъзгач.

Новият модел експонатор за флексопластини се очаква да влезе в продажба през декември 2013. Самата машина може да се види по време на изложението LabelExpo Europe 2013.

Източник: www.thermoflexx.com

Новината е интересна заради спецификата на машината и най-вече възможността да експонира много големи флексопластини. За съжаление в България подобно оборудване едва ли би имало икономическа ефективност за купувачите му. Алтернатива на това може би е услуга, която вече има реализация в страната като услугата на Вълканов Трейд Екуипмънт с единствената в България машина за монтаж и закрепване върху специална подложка.

Tърговската марка Thermoflex стана собственост на Xeikon след като бе закупена от Kodak миналата година.

 

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.