Timsons спира производството на офсетови преси, ще се концентрира върху цифровите

2341
Timsons спира производството на офсетови преси, ще се концентрира върху цифровите

Британският производител на печатни машини Timsons съкрати „между 30 и 40“ от служителите си след преструктуриране на бизнес модела си с цел концентриране върху производството на цифрови печатни машини за производство на книги.

Timsons спира производството на офсетови преси

 

„Ще концентрираме усилията си върху цифровото оборудване, а не върху традиционната литография. Като предприемаме това, променяме ориентацията на дейността си и създаваме нова, цифрова, версия на себе си, която е малко по-малка, отколкото, ако имахме и офсетов бизнес,“ каза управителят на Timsons Jeff Ward.

Компанията, която обяви загуби преди облагането с данъци от 1,9 милиона британски лири за миналата счетоводна година, ще инсталира последната си офсетова преса във Вашингтон, САЩ в началото на ноември. В света има 300 офсетови печатни машини Timsons, като около 50% се намират в САЩ, а 45% в Европа. „Ще продължим да поддържаме услугите си и да предлагаме цялостна поддръжка  и резервни част на съществуващите си клиенти, но бъдещето ни е на основата на дигитална стратегия,“ допълни Ward.

Източник: Timsons 
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.