Top 5 на домашните комплекти за ситопечат

12385

Ситопечатните комплекти се предлагат в голямо разнообразие от видове. Някои от тях са за любители, а други за професионалисти. Обхвата е в зависимост от това какви са нуждите на клиента. Примерно Nehoc и Blicks са добри комплекти, които предлагат много възможности на дизайнерите. Останалите са за начинаещи и любители.

Blick’s Photo/Textile
Този комплект ще помогне както на тази , които искат да се обучават да разберат по-добре процеса на фото-химична полимеризация в ситопечата. Използваните мастила са безопасни т.е. не са токсични. Пълният комплект включва инструментариум от над 13 части, с който може да се печата  върху плат, хартия. В съдържанието му се открояват  лампа, печатна машина, филм. Всичко това засилва любопитството към ситопечатната технология,  защото е възможно да бъде използван както за хоби, така и за професионална работа. Цена $359. Повече можете да видите тук: Blick’s

Jacquard професионален сито-печатен комплект.
Може да използвате този комплект за печат върху хартия, плат, винил, пластмаса и кожа. Мастилата могат да стоят дълго време върху ситото, без да засъхват  и са лесни за работа. Ако това са вашите първи стъпки, то комплекта ще ви е необходим, тъй като е подходящ за отпечатването на малък тираж. Съдържанието му е следното: предварително опънати копринени сита с размери  10х14, мастила със син, червен, черен, бял цвят, фото емулсия и очувствител за нея, три ацетатни листа, ръчен ракел и инструкции за употреба. Цена $47.99  Повече можете да видите тук: Jacquard Professional Screen Printing Kit

Сито-печатен комплект  на  NEHOC.
Ситопечатният комплект на  „NEHOC” е австралийското предложение на пазара. Разполага с  разнообразие от продукти и елементи, които правят ситопечата достъпен и лесен. В стандартният комплект има: система за възпроизвеждане на изображението,  един метър мрежа за сито с технологичен номер 70,  десет броя лампи,  рамки с формат А5 и А4, 110мм професионален ракел, 4 броя фабрични мастила по 150мл(черно, синьо, червено и жълто), художествена писалка, дизайнерски щампи, и други. Можете да използвате този комплект за  текстил, хартия, картички, пластмаса, метали, керамика и дърво. Подходящ е както за домашна употреба, така и за бизнес приложение.
Повече можете да видите тук: NEHOC

Ситопечатен комплект  Speedball Glo ‘N’ Dark.
Различният комплект за ситопечат  Speedball Glo ‘N’ Dark ви позволява да създавате светещи в тъмното тениски. Това е възможно благодарение на специалното мастило разработено на водна основа.. Комплекта съдържа: рамки с размер 10х14,  ситопечатен плат, Night Glo мастило в син, жълт, зелен и черен цвят, фотоемулсия, очувствител, препарат за запълване на светли петна, препарат за премахване на фотоемулсия. Ще ви струва $63,57.  Повече можете да видите тук: Speedball Glo ‘N’ Dark Fabric Kit.
 

Ситопечатен комплект Yudu Home
Този комплект наречен „домащен” предлага много възможности. Можем да го определим и като пълна сито-печатна система. В него са побрани: машина за ситопечат, плъзгаши се върху мрежата механизми т.е ракели, емулсия, рамки, мрежа, плат за проби, черно мастило, учебни DVD и кратка инструкция. Това е комплект за любители, но лесно може да бъде използван и от професионалисти. Цената му е $199.  Повече можете да видите тук: Yudu Home Screen Printing Kit.
 

Източник: www.brighthub.com

Интернет портал за печатни технологии.