Twine – новаторска технология, оцветяваща конци за незабавна употреба

904
Twine – новаторска технология, оцветяваща конци за незабавна употреба
Spread the love

Технологията за дигитално селективно обагряне на конци, разработена от израелската компания Twine, се очертава като нещото, което ще промени сериозно в бъдеще областта на шивашката, бродерийната и тъкачната промишленост.

inline_660_https://printguide.info/images/2018/11/twine_gradient_yp7h.jpg

 

Решението дава възможност за боядисване на бял конец в променливи цветове по екологичен, безводен процес, като готовият продукт може да бъде използван моментално.

 

В допълнение е разработено и мобилно приложение „True Color Capture“, с което могат да се уловят цветовете на даден обект (кърпа или дреха) и по този начин прецизно да се произведе същият цвят конец, с който да се извърши брандирането.

За производството се използва машина с компактни размери, която заобикаля дългия и тромав настоящ процес на оцветяване на конците. Технологичното решение е с много ниска консумация на електроенергия и почти нулев брак. Twine са разработили свои собствени екологично чисти мастила, които почти не генерират отпадъци при производството.

Създаденият продукт отговаря на най-високите индустриални стандарти и е издръжлив на светлина, изпиране, търкане и други въздействия, като същевременно гарантира хомогенност на цвета.

Технологията представлява особен интерес за всички, работещи в шивашката, бродерийната и тъкачната промишленост. Тя вече е номинирана и спечели няколко награди за иновация в бранша, а наскоро бе направена и първата инсталация в Израел. Не е тайна и фактът, че един от основните инвеститори в Twine е самият Бени Ланда чрез своята компания Landa Ventures.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: twine-s.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.