Ultimate Bindery – решение автоматизиране на довършителните процеси

750
Ultimate Bindery – решение автоматизиране на довършителните процеси
Spread the love

Софтуерът може автоматично да генерира параметрите за настройка на различни довършителни системи на базата на JDF базирани електронни монтажи.

Ultimate Bindery

 

Ultimate Bindery е самостоятелен софтуер, който цели да изгради връзка между предпечатната подготовка и довършителните дейности. Той може да вземе всяка поръчка с JDF базиран монтаж и да генерира всички параметри, които са необходими за настройката на системи за термолепене, шиене с тел, тристранно рязане и други. Това позволява изпълнение на тиражи с различна дължина, на продукти с различни параметри, без необходимост от ръчна настройка на процесите.

Ultimate Bindery има база данни с характеристиките на голям брой довършителни системи от различни производители. Можете да видите списъка тук. Така той може да автоматизира работата с довършително оборудване, което е самостоятелно или интегрирано с печатната преса. Софтуерът проверява дали всяка поръчка е съвместима с възможностите на съответната машина. Това прави процеса по-ефективен, намалява възможността от грешки и редуцира разхода на материали.

Ultimate Bindery проверява дали е възможно поръчката да бъде изпълнена и генерира нужните настройки като така премахва времето за ръчна  подготовка и изгражда връзка между предпечатната подготовка и довършването. Системата има лесна за употреба работна среда и е съвместима с всеки работен процес с поддръжка на JDF. Той може да направи процесът на дигиталното довършване по-лесен бърз и ефективен и да намали загубите.

Източник: imposition.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.