Ultimate Bindery – решение автоматизиране на довършителните процеси

868
Ultimate Bindery – решение автоматизиране на довършителните процеси

Софтуерът може автоматично да генерира параметрите за настройка на различни довършителни системи на базата на JDF базирани електронни монтажи.

Ultimate Bindery

 

Ultimate Bindery е самостоятелен софтуер, който цели да изгради връзка между предпечатната подготовка и довършителните дейности. Той може да вземе всяка поръчка с JDF базиран монтаж и да генерира всички параметри, които са необходими за настройката на системи за термолепене, шиене с тел, тристранно рязане и други. Това позволява изпълнение на тиражи с различна дължина, на продукти с различни параметри, без необходимост от ръчна настройка на процесите.

Ultimate Bindery има база данни с характеристиките на голям брой довършителни системи от различни производители. Можете да видите списъка тук. Така той може да автоматизира работата с довършително оборудване, което е самостоятелно или интегрирано с печатната преса. Софтуерът проверява дали всяка поръчка е съвместима с възможностите на съответната машина. Това прави процеса по-ефективен, намалява възможността от грешки и редуцира разхода на материали.

Ultimate Bindery проверява дали е възможно поръчката да бъде изпълнена и генерира нужните настройки като така премахва времето за ръчна  подготовка и изгражда връзка между предпечатната подготовка и довършването. Системата има лесна за употреба работна среда и е съвместима с всеки работен процес с поддръжка на JDF. Той може да направи процесът на дигиталното довършване по-лесен бърз и ефективен и да намали загубите.

Източник: imposition.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.