Unibind Ante – ново решение за довършване на луксозни фотокниги

1210
Unibind Ante – ново решение за довършване на луксозни фотокниги

Unibind, ще представи решението си за скрепване на фотокниги на WPPI 2017 в Лас Вегас, САЩ.

Unibind Ante луксозни фотокниги

 

Системата от висок клас Ante е предназначена за изгодно производство на висококачествени луксозни фотокниги, които при отваряне създават равна повърхност и позволяват печат на панорамни кадри без преход между двете страници. Компанията ще демонстрира и други фотопродукти от гамата си.

 

„Предлагаме пълна гама висококачествени фотопродукти и сега, достъпно решение за фотокниги, които създават равна повърхност при разгръщане,“ каза Brigitte Peleman, изпълнителен директор на Unibind America. „Независимо дали търговецът, студиото или агенцията имат много или малко поръчки и дали предлагат високо или стандартно качество, имаме решението за него, на точната цена.“

Unibind Ante
За разработката на Ante екипът на Unibind се е консултирал с известния инженер на системи за производство на книги Marcello Strada. Системата произвежда професионално довършени фотокниги с размери до 50х50 см и с до 64 страници.

Някои от характеристиките на ANTE са: машината има нужда само от въздух под наляган; процесът на подвързване не влияе на цвета или качеството на печата; машините и консумативите се предлагат по целия свят.

Unibind Lay-Flat хартия
На WPPI, посетителите също така ще могат да присъстват на дебюта за Северна Америка н а хартията за панорамни издания UniPaper. „Тази хартия осигурява професионални резултати при печат на изделия с равна повърхност, неразличими от тези на решенията с най-висока цена, но струва много по-малко,“ добави Peleman.

UniPaper се предлага с относително тегло 120 и 160 и грама на кв. м. Направените от нея книги се разтварят перфектно за лесно разглеждане. Нещо повече, тя позволява панорамен ефект между двете съседни страници на разтворите. Хартията е разработена, за да създава усещане за лукс.

Източник: direporter.com
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.