Uteco Gaia – нова дигитална машина за печат на етикети

899
Uteco Gaia – нова дигитална машина за печат на етикети
Spread the love

Италианският производител Uteco ще представи ролната мастиленоструйна машина за печат върху гъвкави материали – Gaia.

 

 

Моделът, който предстои да бъде показан по време на Labelexpo Европа 2017 ще позволява отпечатване с относително ниски резолюция (720х360 DPI) и скорост (25 м/минута). На следващ етап се планира увеличаване на тези параметри до 1200х1200 DPI и 100 м/мин, както и възможност за интегриране на модули за довършителни процеси.

Моделът ще използва специално разработени EB (Elelectron beam) мастила от компанията INX International, което прави възможно използването на машината за производство на етикети, свързани с храни. Този тип мастила осигуряват изключителни цветове и възможност за нанасяне върху голямо разнообразие от субстрати. Могат да бъдат използвани и други полимеризиращи или мастила на водна основа.

Дебютът на Gaia ще се състои на изложението Labelexpo Europe 2017, което ще се проведе в Брюксел от 25 до 28 септември тази година. Тогава ще бъде представена и допълнителна информация за машината.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.uteco.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.