Uteco Gaia – нова дигитална машина за печат на етикети

1339
Uteco Gaia – нова дигитална машина за печат на етикети

Италианският производител Uteco ще представи ролната мастиленоструйна машина за печат върху гъвкави материали – Gaia.

 

Uteco Gaia – нова дигитална машина за печат на етикети

 

Моделът, който предстои да бъде показан по време на Labelexpo Европа 2017 ще позволява отпечатване с относително ниски резолюция (720х360 DPI) и скорост (25 м/минута). На следващ етап се планира увеличаване на тези параметри до 1200х1200 DPI и 100 м/мин, както и възможност за интегриране на модули за довършителни процеси.

Моделът ще използва специално разработени EB (Elelectron beam) мастила от компанията INX International, което прави възможно използването на машината за производство на етикети, свързани с храни. Този тип мастила осигуряват изключителни цветове и възможност за нанасяне върху голямо разнообразие от субстрати. Могат да бъдат използвани и други полимеризиращи или мастила на водна основа.

Дебютът на Gaia ще се състои на изложението Labelexpo Europe 2017, което ще се проведе в Брюксел от 25 до 28 септември тази година. Тогава ще бъде представена и допълнителна информация за машината.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.uteco.com

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/