UV Drip Off ефектен лак

739
UV Drip Off ефектен лак

Drip Off на Toyo е решение за лесно постигане на матови, гланцови или структурни ефекти с един процес и само една секция за лакиране.

UV Drip Off ефектен лак

Принципът на действие е следният по време на печата, в последната секция на печатната машина,  върху листа зонално се нанася праймер. В секцията за цялостно лакиране се нанася цялостен лак с висок гланц. В зоните, в които лакът и праймерът се припокриват, се получава ефект на отблъскване. Така е възможно създаване на прецизни лакирани мотиви без използване на допълнителна пластина. Ефектът се постига чрез взаимодействието на течностите и твърдите вещества, като различното повърхностно напрежение позволява нанасяне на капки с различни размери, мотиви и ефекти.

В зависимост от праймера, количеството му и настройките на печатната машина (мощността на UV лампите), е възможно постигане на различен структурен ефект, който да осигури различни визуални и тактилни ефекти. Финишът се отличава с изключително висока устойчивост на надраскване и изтриване.

Drip Off ефектите се постигат чрез комбинация от EXC90212 използван като праймер и EXC90007 като лак с висок гланц. И двата лака са формулирани със съставки с ниско ниво на токсичност, те имат слаба миризма, докато са мокри и много слаба миризма, след изсушаване. И двата лака се предлагат в готов за употреба вид с оптимален вискозитет. Максималната устойчивост се достига 24 часа след нанасянето. Технологията е съвместима с UV и конвенционален офсетов печат и сух офсетов печат в зависимост от съчетанието на лака и праймера.

Повече за техническите характеристики и начина на приложение на лака можете да изтеглите тук и тук.

UV Drip Off ефектен лак се предлага в България от фирма Полистор

гр. София, Склад:
ул. Мюнхен №14
БЦ Искър-ЮГ
Тел.: 02/ 423 18 13
Тел.: 0882/ 435 105
Тел.: 0882/ 421 174
Вижте в Google Maps

гр. София, Офис:
ул. Бузлуджа №4-6, партер, ап.2
Тел.: 02/ 423 09 08
Тел.: 0882/ 421 174
Тел.: 0889/ 427 121
Тел.: 0888/ 292 204
Вижте в Google Maps

www.polystore.eu

Профил на фирмата Полистор ООД в каталога Полиграфия инфо

Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.