Valiani Optima V – двуглавото чудо от Италия

2829
Valiani Optima V – двуглавото чудо от Италия

Valiani Optima V е плосък режещ плотер с висока прецизност, стабилна механика и разумна начална цена. Той е отговорът на нуждата от различни приложения в офсетовия и цифровия печат, изработка на дисплеи и опаковки, а също така с приложение в кожарската и текстилната промишленост.

Valiani Optima V

 

Valiani Optima V е оборудван с две независими модулни глави, които позволяват без смяна на инструментите да режете и биговате или режете и чертаете.

 

Valiani Optima V е оборудван с две независими модулни глави

Режещия плотер е комбиниран с вакуумна маса с нова сгъваемо-фиксираща система, осигуряваща висока точност и работа с широка спектър от материали като твърди плоскости от разпенено PVC, фолиа, гума и каучук, кожа, текстил, пенокартон, велпапе, микровелпапе, плоскости от гофриран картон и др.  

Optima V се позиционира като средно форматен плосък режеш плотер в две модификации Optima V 80 и Optima V 160. С помоща на двете конфигуриуеми глави и подходящи инструменти на плотера можете да режете, прорязвате, биговате или чертаете. Valiani Optima има възможност за рязане с осцилиращ инструмент на медии до 20 мм дебелина.

 

Valiani Optima реборд лайтборд

Valiani Optima в стандартната си конфигурация разполага с камера за откриване на марките за рязане, което в комбинация със специалния софтуер OptiCrop може да изпълнява точно рязане по контур и биговане около предварително отпечатани медии със сложни краища.

Написа: Пламен Давидов
Източник: www.flatbed-plotter.com

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.