Varius LX-TX – нова ролна печатна машина

2894
Varius LX-TX – нова ролна печатна машина

Нова тясноформатна полу-ротационна ролна машина, използваща печатна технология без овлажняване бе представена от KBA-MePrint.

Varius LX-TX

Моделът Varius LX-TX е подходящ за малки и средни тиражи самозалепващи етикети. Той е оборудван с печатна технология на KBA-MePrint, която предлага бърза подготовка за печат с ниско количество на макалатурите и постоянно качество на печата по време на тираж.

 

Varius LX-TX

Моделът е проектиран така, че комбинира различни технологии в една поточна линия чрез вграждане на различни модули: 6-секционен офсетов печат без овлажняване с UV мастила и анилоксов мастилен апарат KBA Anilox, модул за флексопечат за нанасяне на UV покрития и бели подложки върху прозрачни медии и модул KBA Kammann за плосък ситопечат. Освен посочените по-горе модули в поточната линия могат да се добавят още такива за довършителни процеси, като: студен и топъл печат, преге, ротационно щанцоване и др. Също така могат да бъдат добавени и цифрови печатащи глави, чрез които успешно да се предложи персонализация. Освен сушене с UV или инфрачервени лъчи, може да бъде добавена и система за сушене с горещ въздух. По този начин Varius LX-TX осигурява индивидуално решение за печат и довършителни процеси, което е конфигурирано за решаване на конкретен проблем и лесно може да бъде преконфигурирано.

Ширината на ролката може да бъде между 100 и 430 мм и диаметър до 800мм, а скоростта на печат достига 50 метра в минута. Медиите могат да са с дебелина между 50 и 500 микрона.

Източник: narrowwebtech.com
www.kba-meprint.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/