Videojet представи мастиленоструен принтер за печат върху непорести опаковъчни материали

1136
Videojet представи мастиленоструен принтер за печат върху непорести опаковъчни материали

Новият модел Videojet използва мастило на основата на метил етил кетон (МЕК). Това позволява на принтера да печата с висока резолюция върху непорести опаковъчни материали, включително филми, фолиа, пластмаси и хартия с лаково покритие.

Според компанията, новият принтер Videojet 8610 може да реши дългогодишния проблем на производителите на опаковки за храни, козметика и лекарства: печат на маркировка с висока резолюция върху „проблемни“ непорести материали. Принтерът предлага „почти офсетово качество на печат с изключително висока рязкост в краищата на изображението“, казват от Videojet.

 

Videojet представи мастиленострунен принтер за печат на кодове

„Най-важната иновация, използвана в модела Videojet 8610 стана нашата касета за мастило с нов дизайн, която е създадена специално за мастило на основата на MEK”, съобщи вицепрезидентът на компанията Крис Райли. Системата за автоматична готовност на касетата позволява на принтера да печата по всяко време, независимо от времето на престой.“

Най-високата резолюция на новия принтер, която е „четири пъти по-висока от резолюцията на принтери с непрекъснато подаване на мастило“, дава възможност да се използват бързосъхнещи солвентни мастила, и при това да се запази яснотата и стабилността на отпечатваните кодове, добави Райли.

„Последната разработка на Videojet ще се превърне в надеждно решение за клиентите с високи базови изисквания, на които съществуващите технологии за печат не могат отговорят изцяло“, каза в заключение, топ мениджърът на Videojet.

Източник: www.packagingeurope.com

Автор: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.