Vorlander инвестира в нови стакери от Muller Martini

1690
Vorlander инвестира в нови стакери от Muller Martini

Четирите нови системи FlexPacks се справят с по-голям обем на вложките в изданията.

Vorlander инвестира в нови стакери от Muller Martini

 

Германската компания Vorlander GmbH & Co ще инсталира четири нови системи FlexPack от Muller Martini, тъй като компенсаторните им стакери CN 80, които са свързани с две системи за влагане SLS3000, които са на лимита на капацитета си. В продължение на осем години Vorländer са разчитали на двете производствени линии Muller Martini SLS3000 с два компенсаторни стакера CN 80 и два резервни стакера CN 25, буфер FlexiRoll и разролваща станция. Всичко това се използва за производство на вестниците Siegener Zeitung и Siegerländer Wochenanzeiger.

Вестникът Siegener Zeitung е основното издание на Vorlander. Той излиза с четири регионални издания в тираж 60 000 броя и е всекидневникът с най-голям тираж в областта Зиген-Витгенщайн. Vorländer също така печатат пет рекламни издания с общ тираж 230 000 копия два пъти седмично.

Двете производствени линии SLS3000 продължават да работят надеждно, всеки ден, каза търговският директор Patrick Ott. „Нашите компенсаторни стакери, обаче, работят с максимален капацитет, благодарение на големия брой вложки и нарастващата маса на изданията.“ Затова базираната в Зиген печатница е решила да обнови и двете си линии SLS3000 със стакери FlexPack през това лято.

Всички процеси в една машина

Новата система на Muller Martini съчетава всички процеси, включително опаковане в една компактна машина. В производствената база на Vorlander тя управлявана заедно с линиите SLS3000 от системата MPC, чийто софтуер ще бъде обновен заради новите машини. „Вярваме, че инвестицията ще ни осигури значително по-ефективен работен процес, което ще даде резултат в повишена продуктивност,“ добави Ott.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.