Wallpen създаде устройство за директен печат върху стени

1205
Wallpen създаде устройство за директен печат върху стени
Spread the love

Иновативно и изключително практично решение за директен печат върху стени (вътрешни и външни), използващо мастиленоструйна технология от Xaar, бе представено в Германия от Wallpen.

 Патентованото технологично решение представлява широкоформатна UV печатаща система за вертикални повърхности. Тя позволява отпечатване на брилянтни, издържливи изображения с висока резолюция върху широк набор от повърхности, включително: гипс, тапет, дърво, камък, пластмаса, фаянс, стъкло, метал и бетон.

Разработката на устройството е отнела 2 години и включва в себе си 15 патента. За печатащата част се използва глава Xaar 128, а машината е снабдена с лазер за проследяване и регулиране на печата при неравности върху повърхността. Това позволява да се създават изображения с височина до 4 метра и практически неограничена ширина. Производителността за час е 4 квадратни метра при резолюция 370х600 dpi. Новият принтер се характеризира и с компактен размер, който може да се побере в средна по размер кола и лесно да бъде транспортиран. За настройка е необходим един човек, като същата отнема около 5 минути.

Според създателите на машината, тя е перфектното решение за печат в търговски помещения, болници, обществени сгради, офис помещения, музеи и други. Интерес към технологията е проявен от широк кръг индустрии, включително такива ивзън печата.

Вижте видео с работата на машината:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: wallpen.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.