Wallpen създаде устройство за директен печат върху стени

4433
Wallpen създаде устройство за директен печат върху стени

Иновативно и изключително практично решение за директен печат върху стени (вътрешни и външни), използващо мастиленоструйна технология от Xaar, бе представено в Германия от Wallpen.

директен печат върху стениПатентованото технологично решение представлява широкоформатна UV печатаща система за вертикални повърхности. Тя позволява отпечатване на брилянтни, издържливи изображения с висока резолюция върху широк набор от повърхности, включително: гипс, тапет, дърво, камък, пластмаса, фаянс, стъкло, метал и бетон.

Разработката на устройството е отнела 2 години и включва в себе си 15 патента. За печатащата част се използва глава Xaar 128, а машината е снабдена с лазер за проследяване и регулиране на печата при неравности върху повърхността. Това позволява да се създават изображения с височина до 4 метра и практически неограничена ширина. Производителността за час е 4 квадратни метра при резолюция 370х600 dpi. Новият принтер се характеризира и с компактен размер, който може да се побере в средна по размер кола и лесно да бъде транспортиран. За настройка е необходим един човек, като същата отнема около 5 минути.

Според създателите на машината, тя е перфектното решение за печат в търговски помещения, болници, обществени сгради, офис помещения, музеи и други. Интерес към технологията е проявен от широк кръг индустрии, включително такива ивзън печата.

Вижте видео с работата на машината:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: wallpen.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/