Walsroder Zeitung инвестира във FlexLiner от Muller Martini

1812
Walsroder Zeitung инвестира във FlexLiner от Muller Martini

Процесът по влагане на допълнителни материали в печатницата Walsrode вече ще бъде по бърз и ефективен.

Biliner с FlexLiner

 

Печатницата Walsrode, която е базирана в долна Саксония, Германия, заменя две машини Biliner с FlexLiner. Това ще се случи в средата на годината и ще увеличи сериозно процеса по влагане на допълнителните материали във вестника, благодарение на усъвършенствана система за транспорт.

Четири всекидневника с тиражи между 2800 и 11000 копия, както и седмичник с тираж от 8000 до 55000 броя се произвеждат в печатницата Walsrode. Тези издания са както за собствените ѝ публични компании, така и за външни клиенти. В момента през уикенда се влагат до 14 вложки в издание, (с до 30 варианта) с помощта на две системи Muller Martini Biliner.

С инвестицията си в нов FlexLiner, контролиран от системата за управление Connex и оборудван с 14 станции, които могат да бъдат захранвани ръчно или автоматично, Druckhaus Walsrode ще премине към онлайн решение в рамките на два месеца. Основната тетрадка на вестника влиза в новата система за влагане директно от печатната машина чрез система NewsGrip A-chain. „Вярваме, че това ще направи процеса по влагането на допълнителните материали значително по-бърз и съответно по-изгоден,“ каза Heiko Jaeschke, управител на Druckhaus Walsrode.

Jaeschke обясни, че компанията има две основни причини да инвестира във вестникарска система за влагане на Muller Martini, която е оборудвана с два компенсаторни стакера NewsStack и модул за пакетиране. „Първо, бяхме впечатлени от цялостната концепция, включително компактния дизайн на FlexLiner, защото пространството в производствените ни помещения е ограничено. Второ, техниката за разтваряне на продукта за поставяне на вложките на FlexLiner ни позволява да влагаме дори в обрязани изделия, при които едната страна на колата не е по-дълга.“

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.