X-32 – плоскопечатащ UV LED принтер от Xante X-32

1412
X-32 – плоскопечатащ UV LED принтер от Xante X-32

Xante X-32 съчетава гъвкавостта на широкоформатния UV LED печат с компактни размери, лесна употреба и достъпна цена.

Xante X-32

 

Машината има вакуумна маса с размери 60х90 см и максимална височина от 29 см. Дизайнът ѝ позволява зареждане на материал, който е с много по-големи размери от тези на масата. Машината използва шест индустриални печатащи глави Ricoh от последно поколение. Те имат резолюция от 720 x 1200 dpi и печатат в CMYK с бяло или прозрачно мастило. X-32 печата четирицветно със скорост до 10 кв. м. в час.

Освен на плоски материали, височината на печат от 29 см позволява на прнтера да печата с материали с неравна повърхност с маса до 30 кг, което не е често срещано в света на плоскопечатащите принтери. Това позволява печат върху готови продукти в случаите, в които досега лепенето на етикети или ситопечатът бяха единствените възможности. Печатът върху порести, обемни материали като дърво или текстил също е възможен. X-32 заема по-малко от 3 кв. м. пространство на пода, което го прави идеален за много малки пространства и за производители, които желаят да подобрят производителността и ефективността си.

Машината използва иновативния софтуер за работен поток на Xante iQueue, който прави управлението на машината и най-вече на бялото и прозрачното мастило лесни и удобни. Процесите на подготовка като настройка на цвета, контрол на плътността и електронен монтаж са изключително лесни. С iQueue печата на поредни номера, персонализирана информация и баркодове става бързо и лесно.

Източник: xante.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.