Xaar назначава професор Neil Hopkinson, за да подсили бизнеса си с 3D печат

1245
Xaar назначава професор Neil Hopkinson, за да подсили бизнеса си с 3D печат

Световният лидер в областта на инкджет печата Xaar назначи професор Neil Hopkinson за директор на 3D печата. Професор Hopkinson, който ще се присъедини към Xaar през март 2016, е изобретателя на HSS технологията.

Hopkinson

 

Професор Hopkinson има 19 годишен опит в адитивната производствена технология, натрупан в Университета на Шефилд, университета в Лъфбъроу, университета Де Монтфорт, 3D Systems и университета на Нотингам. Ролята на му в Xaar е да изгради екип от световна класа, който да продължи разработването на HSS технологията, както и на други адитивни процеси. Фокусът на екипа ще е да ускори успеха на OEM партньорите на компанията в областта на адитивното производство.

HSS е революционна технология, която използва мастиленоструйни печатащи глави и инфрачервени нагреватели, за да произвежда продукти слой по слой чрез нанасяне на прахообразен полимерен материал с много по-високи скорости в сравнение с други адитивни производствени процеси.

Професор Hopkinson вече е постигнал значителен успех в управление иновативния проект Factum. Този тригодишен проект, който завършва през 2016 целеше да разработи снабдителна верига и възможности за пълноценно производство с нови адитивни технологии за приложение в значими сектори на промишлеността в икономиката на Великобритания.

Програмата има три ключови партньора: Unilever (бързооборотни стоки), BAE Systems (въздухоплаване) и Cobham Technical Services (космически технологии и комуникации). Ролята на Xaar, която е основна за проекта, е да оптимизира представянето на специализираните течности от други доставчици за работа с инкджет главите си, които са сред водещите на пазара.

„Индустриалният 3D печат навлиза във важна фаза на зрялост и съм развълнуван да се присъединя към Xaar в този критичен момент,“ коментира професор Hopkinson. „Ясно е, че мастиленоструйният печат е важна технология, която ще помогне за увеличаване на мащаба на 3D печатния сектори и превръщането му в естествен елемент за масовото производство. В ролята си на доставчик за производители на печатна техника по целия свят, Xaar е в силна позиция, от която да ускори приемането на HSS технологията в няколко ключови области.”

Източник: xaar.com

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.