Xaar представи широкоформатната мастиленоструйна глава 501 GS8

1203
Xaar представи широкоформатната мастиленоструйна глава  501 GS8

Xaar 501 GS8 използва нова архитектура, която позволява по-голяма точност и по-постоянни резултати по отношение на скоростта, размера и позиционирането на капката.

Xaar 501 GS8

 

Печатащата глава в момента е във фаза на предварителни тестове с различни OEM партньори. Очаква се първите широкоформатни принтери, назирани на Xaar 501 да се появят на пазара през това тримесечие. 

Главата включва същата TF технология за рециркулация на мастилото, разработена от Xaar за пазара на печат върху керамика в главата 1002. Предлага се и нов режим с пулсации, ориентиран към пазара на евтини солвентни машини. Това значи, че OEM партньорите ще имат избор между стандартно захранване на мастилата чрез вакуум или гравитация и TF технологията на Xaar с режима High Flow или новия режим с пулсации.

„Днес повечето хора в индустрията използват захранване с мастило, базирано на гравитацията или вакуум, затова разработихме 501 така, че да могат да работят и по двата начина, но добавихме и опция за TF технология,“ каза маркетинг директорът на Xaar Mark Alexander. High Flow постоянно рециркулира мастилото директно зад задната част на дюзите на печатната глава като предотвратява вероятността от утаяване като отнася мехурчетата и нежеланите частици.

Пулсиращият режим рециркулира мастилото в моментите, в които не се печата и цената му е много по-ниска за крайния потребител. Системата изисква само обикновена помпа, а не сложна система за рециркулация.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.