Xeikon и Hugo Diego си партнират на Heimtextil

2145
Xeikon и Hugo Diego си партнират на Heimtextil

3D избелена дървена ламперия, бронзирани стоманени листове и дизайн, вдъхновен от анимационни.

тапети дигитален печат

 

Това са само някои от възможностите за печат на креативни тапети, които ще покаже Xeikon на Heimtextil, най-голямото международно изложение за текстил.

Xeikon си партнира с дизайнера Hugo Diego, за да произведе впечатляващи дизайни с помощта на Xeikon Wall-Covering Suite, цялостно решение, което произвежда тапетите в завършен вид.

„Много сме щастливи от възможността да демонстрираме търговската и творческа гъвкавост, която печатните ни машини предлага на пазара и да споделим как дизайнерите-новатори могат да ги използват, за да създадат предложения, които се открояват на преситения пазар. Дигиталните технологии за печат от Xeikon позволяват на дизайнерите да разширят портфолиото си с визуално привлекателни и въздействащи продукти – без никакъв компромис в качеството,“ коментира Danny Mertens, директор по маркетинга и бизнес развитието на Xeikon.

Diego, който представя новата си колекция за 2015, наречена Textures, на Heimtextil, обяснява: „Това, което прави колекцията много специална е, че за пръв път въвеждаме текстури на дърво и ръждясал метал. Добавяме и нови варианти, които допълват изключително популярната ни серия с червени тухли и връщаме успешните каменни текстури. Всички те са с изключително висока резолюция, с над милиард пиксела. Те могат да се наслагват до безкрайност и се повтарят на всеки 3,66 m. Това позволява покриване на големи площи и постигане на изключително реалистичен ефект. Щастливи сме от продължаващото със сътрудничество с Xeikon и увеличената гъвкавост, която ни осигурява в сравнение с традиционните производствени процеси.”

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.