Xeikon обяви първата в света поръчка за Trillium на Ipex 2014

1830
Xeikon обяви първата в света поръчка за Trillium на Ipex 2014

Клиентът е френската компания TagG Informatique, специализирана директен маркетинг и печат на сметки и извлечения.

Xeikon Trillium

 

Xeikon обяви първата инсталация в света на новата си печатна система Trillium на Ipex. Машината с течен тонер, която беше представена на Drupa 2012 под името Quantum, ще бъде инсталирана в  TagG Informatique през втората половина на тази година. Официално продажбите на системата ще започнат през 2015. Изпълнителният директор на Xeikon Wim Maes каза: „причината да сме тук е да подкрепим графичната индустрия и  защото Великобритания е доста важен целеви пазар за Trillium.“

TagG Informatique ще бъдат „полеви тест“ за Trillium в областта на директния маркетинг. Приложението на системата за печат на книги и списания ще се проведат в други предприятия. Вицепрезидентът по маркетинга на Xeikon Patrick Van Baelen подчерта, че въпреки, че се провежда полеви тест, машината, която се инсталира там е купена от компанията.

„Бета версия на машината работи в нашата фабрика. Машината на TagG е предназначена за производство на реална продукция, годна за продажба“, каза той. „Ние сме тук, за да кажем на пазара, че машината е готова, първият клиент я е поръчал и платил за нея – не го спонсорираме, той си плаща.“

Xeikon са сключили споразумение с TagG, което им позволява да водят клиенти, които да видят пресата по време на работа. Van Baelen каза, че посещенията от клиенти могат да започнат в началото на следващата година. Hervé Lesseur, управител на TagG Informatique, каза: „Убеден съм, че Trillium ще промени играта на печатния пазар, затова подписах за ранна инсталация на новата печатна машина. 

Системата Trillium  в TagG ще има конфигурация 4/4 и ще печата до 60 метра в минута с разделителна способност 1 200 точки на инч на рола с ширина 50 см. Тя ще печата от рола на рола, системите за довършване няма да бъдат директно свързани. Xeikon разкриха още, че лабораторни тестове са показали възможност скоростта на печат да се увеличи от 60 на 120 метра в минута. Според компанията това ще изисква по-скоро хардуерен, а не софтуерен ъпгрейд.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.