Xeikon получи престижната награда InterTech за тонерната технология ICE

1586
Xeikon получи престижната награда InterTech за тонерната технология ICE

Тонерът, който е разработен специално за печат на етикети върху термочувствителни материали е между 11-те отличени технологии.

Тонерът Xeikon ICE

 

Xeikon, получи технологична награда InterTech от Асоциацията на печатната индустрия на Америка (PIA) за своя ICE тонер, който е специално разработен за печат върху термочувствителни материали като полиетилен. Технологичните награди InterTech се дават за значими технологии, които се очаква да имат голямо въздействие върху графичния бизнес и свързаните с него сектори. Според  PIA, повече от 80% от технологиите, получили награда, се радват на търговски успех.

Тонерът Xeikon ICE е избран на базата на иновативните си качества, които позволяват печат върху материали, чувствителни на топлина, които е вероятно да подпомогнат представянето на графичната индустрия. Xeikon са получавали награди InterTech няколко пъти . Най-скоро това се случи през 2012, за технологията Xeikon X-800 VariLane, която позволява на производителите на етикети да  съчетават различни типове, тиражи и размери етикети в рамките на един тираж, което позволява намаляване на технологичния отпадък и увеличава производителността.

„За цялата ни организация, от развойния отдел, до специалистите по продажби, това е голяма чест и отлична препоръка,“ каза Todd Blumsack, вицепрезидент по продажбите и маркетинга на Xeikon Северна Америка. „Всичките ни нововъведения, включително тонера ICE са вдъхновени от клиентите. Производителите на етикети искаха технология със сух тонер, която може да печата върху термочувствителни материали с разделителна способност от 1200×3600 dpi, отговаря на изискванията за безопасност на храните и може да печата върху конвенционални медии без нужда от предварителна обработка.  Изключително щастливи сме от признанието на усилията ни.‘

Тонерът ICE е базиран на доказаната QA технология на Xeikon и е съвместим с всички печатни машини от сериите за опаковки и етикети Xeikon 3000.

Източник:  whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.