Xeikon представиха следващото поколение тонери за производствените си дигитални печатни машини

1488

Компанията разработи нови тонери, предназначени за целевите им пазари

Подразделението на Punch Graphix и пионер при създаването на първите цветни цифрови печатни машини, Xeikon представи следващото си поколение тонери – Quadrupled Adapted. Тонерите са налични в две разновидности – индустриална версия, предназначена за печат на етикети и опаковки (QA-I), и производствена (QA-P) версия, оптимизирана за печат на книги и други документи. Тонерите са създадени на основата на доказаната технология FA. Благодарение на нея, през 2006, Xeikon постигна пробив с производството на полиестерен тонер, който постави стандарти за качество на изображението и екологичност.

Тонерът QA-I е разработен специално за пазара на опаковки и етикети и осигурява високо качество на изображение, висока скорост на печат, безопасна употреба за хранителни цели и екологичност. QA-I е предназначен за пресите от продуктовата гама 3000 на Xeikon. Тези машини са предназначени за печат на етикети и опаковки. Благодарение на специално подбраните пигменти, новите тонери QA-I са одобрени за печат върху опаковки, които директно или косвено са в контакт с храните. Новите пигменти правят възможно и допълнителното увеличаване на скоростта на печат. Новият тонер ще се появи на пазара по-късно през тази година.

QA-P тонерът е предназначен за печат на документи и книги. Той осигурява разширена цветова гама и повишена скорост на печат. Наред с това, той осигурява по-голяма свобода при печат и изисква по-малко внимание от оператора. Новото поколение тонери на Xeikon намаляват и вредното въздействие върху околната среда.

Xeikon 3000

На снимката: Xeikon 3000

Източник: xeikon.com
Текста написа: Мартин Новев

Още статии за Xeikon:

Интернет портал за печатни технологии.