Xeikon представи високоскоростната етикетна цифрова машина Cheetah

1980
Xeikon представи високоскоростната етикетна цифрова машина Cheetah

Xeikon представи нова високоскоростна цифрова печатна машина за етикети, Cheetah, която е с над 56% по-бърза от актуалния си еквивалент, Xeikon 3300.

Xeikon Cheetah

Xeikon Cheetah, която е кръстена на най-бързият бозайник, ще излезе на пазара през 2015. Тази ролна машина има максимална скорост на печат от 30 метра в минута (в зависимост от дебелината на материала), при резолюция от 1200 точки на инч. Това е равносилно на максимална скорост на печат от 594 кв. м. в час.

Patrick Van Baelen, вицепрезидент на глобалния маркетинг на Xeikon, каза, че „увеличаването на скоростта е огромен скок в технологията на дигиталните печатни машини“ и добави, че е „трудно да се надцени значимостта на това постижение.“ За сравнение, актуалната най-бърза преса на Xeikon – 3300, която също работи на рола с ширина 330 мм, има максимална скорост на печат от 19,2 метра в минута или 380 кв. м. в час.

Поддържаните медии и за двете машини са с плътност от 40 до 350 грама на кв. м.Xeikon Cheetah ще използва нискотемпературния тонер Xeikon ICE има има същата петцветна едностранна конфигурация като Xeikon 3300.

Според производителя, новата цифрова машина предлага реална разделителна способност от 1200x3600dpi. Стандартната конфигурация ще бъде CMYK и бяло мастило, но петата секция може да се използва и за добавяне на цветове за разширяване на цветовата гама (включително червено, зелено, синьо, оранжево или допълнителна магента) или секюрити тонер.

Източник: Xeikon
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.