Xeikon представи 9800 на Hunkeler Innovationdays

1677
Xeikon представи 9800 на Hunkeler Innovationdays

Новата печатна система със сух тонер на Xeikon ще замени 8800 в моделното семейство на компанията.

Xeikon представи 9800

 

Xeikon 9800 предлага висококачествен пълноцветен печат със скорост до 21,5 метра в минута. Системата използва новият QA-CD тонер, който според компанията осигурява високо качество на по-ниска цена. „Много сме развълнувани да покажем нова цветна цифрова преса на Hunkeler Innovationdays 2015,“ каза директорът на продажбите на Xeikon Document Printing Europe Monika Olbricht.

Устройството предлага двустранен печат от рола на рола с 5+5 цвята и може да печата на широка гама материали с плътност от 40 до 300 грама на кв. м. без предварителна обработка. Разделителната способност е 1200×3600 dpi. Според компанията машината е предназначена за високия клас на сектора на директния маркетинг заради възможности за печат на променлива информация на контролера Xeikon X-800, с който е оборудвана. Xeikon 9800 беше представена на Hunkeler като част от новия набор за производство на листовки, който също беше представен на събитието.

Текста написа: Мартин Новев, Люцерн, Швейцария

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.