Xeikon прекрати програмата си с течен тонер Trillium

1256
Xeikon прекрати програмата си с течен тонер Trillium

Xeikon обяви, че прекратява програмата си с течен тонер Trillium. Технологията, демонстрирана за пръв път на drupa 2016 с машината Trillium One се сблъска с няколко проблема, които попречиха на превръщането ѝ в пазарен продукт.

Компанията ще пренасочи усилията си в други области.

„Продължаваме да преразглеждаме продуктовата си гама и сме сигурни, че сегментите, в които работим могат да бъдат обслужвани пълноценно от технологията ни със сух тонер и наскоро представената УВ инкджет технология Panther. С технологията си със сух тонер ще продължим да се концентрираме върху печата на опаковки и документи, както и специализирани сегменти, които носят значителна добавена стойност, като печат със защитни елементи и декорация на стени,“ заяви Benoit Chatelard, президент на решенията за дигитален печат на Flint Group.

 

Trillium

Chatelard изтъкна, че Xeikon се е позиционирал като технологичен лидер и съветник, който осигурява на клиентите най-подходящата технология за потребностите им. „Динамиката на пазара, но най-вече продължаващите технологични проблеми в разработката на технологията с течен тонер, както и проблемите с времето на готовност на печатните машини, ни убеди да вземем това трудно решение и да го комуникираме на пазара по откровения и директен начин, който винаги сме използвали,” добави той. „Нашата визия продължава да е да поддържаме бизнеса с високо качество и големи обеми на клиентите ни в графичната индустрия и печата със защитни елементи.“

Източник: пресинформация на Xeikon
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.