Xeikon разкриха подробности за последното си поколение цифрови преси

1366

Гамата на Xeikon от цифрови машини за печат на етикети от серията 3000, вече включва четири преси.

Продуктовата гама вече включва Xeikon 3050 и обновения приемник на оригиналната машина Xeikon 3000 – Xeikon 3030. Според производителя, четирите машини от серията 3000 ще имат еднакво качество на печат. Машините предлагат две максимални ширини на ролата – 330 и 516 милиметра. И двата варианта се предлагат в базови версии и такива с висока производителност.

Базовите версии могат да се надстройват за печат с по-голяма ширина или с по-висока скорост, в случай на нарастване на обема на работата. Всички модели могат да печатат на широка гама от материали, включително самозалепващи медии, хартия от 40 до 350 грама на квадратен метър и прозрачно и непрозрачно фолио.

Xeikon 3030 е обновената базова машина с ширина на печат 330 милиметра, която според производителя, може да бъде надградена до всяка от другите версии в продуктовата линия. Машината използва QA-I тонер и печата със скорост 9,6 метра в минута. Xeikon 3050 е базовата версия, която предлага печат върху материали с по-голяма ширина при същата скорост на печат и може да бъде преобразувана в Xeikon 3500.

Xeikon 3300 е високопроизводителна преса за печат на етикети за печат върху най-разпространените материали с ширина на ролата 330милиметра. Машината може да печата и на материали с по-малка ширина – до 200 мм и работи със скорост до 19 метра в минута. Xeikon 3500 печата със същата скорост, но при ширина на ролата от 250 до 516 мм. Машината може да произведе до 570 кв. м. продукция в час върху различни медии.

Според компанията, технологиите използвани в производството на машините от серията 3000 гарантират постоянна скорост на печат, независимо от размера на етикета и броя на използваните цветове. Пресите са оборудвани с Adobe PDF Print Engine, който осигурява постоянни резултати и поддържа най-новите ефекти, базирани на прозрачности. Машините от серията Xeikon 3000 използват QA-I тонер, който е одобрен за печат върху опаковки на хранителни продукти.

Източник: xeikon.com

Текста написа: Мартин Новев

Още публикации за Xeikon:

Интернет портал за печатни технологии.