Xeikon разкри следващите стъпки в развитието на платформата си с течен тонер Trillium

1362

Trillium ще се появи за първи път в четирицветна дигитална печатна машина с ширина на печат 520 мм.

Trillium

Xeikon продължават да подобряват технологията си за печат с течен тонер с висок вискозитет (HVT) Trillium, която показаха за пръв път на drupa 2012. Машината е предназначена за печат на документи, например сметки и материали за директен маркетинг. Тя печата със скорост 60 метра в секунда, три пъти по-бързо от флагмана сред пресите със сух тонерна компанията 8800. Според компанията HVT технологията, която е в основата на Trillium предлага по-високо качество на печат и гъвкавост по отношение на материалите от мастиленоструйна система, а производителността и разходите са сравними.

Xeikon планира да завърши първата демонстрационна машина до края на лятото и ако тестовете преминат успешно, да предложат на пазара първата система, базирана на Trillium през пролетта на 2014. Втора система, която ще бъде използвана като „полеви тест“ ще бъде инсталирана при клиент в началото на 2014.

Компанията все още не избрала клиенти за бета тестовете, но Danny Mertens, управител на проекта Trillium, разкри, че компанията преглежда селекция от сегашни клиенти с високо натоварване близо до централата си в Белгия.

Източник: xeikon.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.