Xeikon разработват нов фюзерен барабан за да подобрят печата върху картон

1428

Компанията показа нов фюзерен барабан, наречен Alpine 516, за две от цифровите си машини от сериите 3000. Според производителя той значително подобрява цифровия печат върху картон.

Според Xeikon гъвкавият външен слой на Alpine позволява създаване на „плавен и равномерен“ отпечатък на материали с грапава повърхност или текстура, например рециклиран картон. Фюзерният барабан Alpine е част от набора решения за печат на картонени опаковки (Xeikon Folding Carton Suite), които се предлагат като опция за две машини с ширина на печат 508 mm – 3050 и 3500. Folding Carton Suite може да се инсталира и на съществуващи машини.

Директорът на продуктовия мениджър на Xeikon Jeroen Van Bauwel каза: „Фюзерният барабан Alpine има по-меко, подобно на гума покритие, което може да се адаптира към формата на повърхността и да печата равномерно и плътно върху проблемни материали. Той разширява гамата картони, които могат да бъдат печатани с Xeikon Folding Carton Suite.“

xeikon Alpine 516

Dorel Negru, генерален мениджър на C&M Packing в Румъния, където се провеждат предварителните тестове на Alpine, каза „Фюзерният барабан Alpine 516 наистина ни позволи да разширим сферата на приложение на цифровата си печатна машина Xeikon 3500, което ни помогна да развием дейността си. Впечатлени сме от гамата допълнителни материали, върху които можем да печатаме с много високо качество.“

Източник: xeikon.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.