Xeikon се ориентира към дигиталния печат на книги в Европа

2118

Xeikon имат значителни успехи сред производителите на книги в САЩ и планира да засили вниманието си към нарастващия потенциал на този пазар в Европа.


„През последните две години, американските ни потребители започнаха да разчитат на технологията на нашите дигитални машини Xeikon 6000 и 8000, за да се откроят на нарастващия пазар на фотоалбуми, технически ръководства, образователни издания и такива, посветени на изкуството. Те оцениха и възможността за производството им в много кратки срокове.” каза Danny Mertens, директор на бизнес развитието в Xeikon.

„Вярваме, че европейският пазар е в перфектната позиция, за да извлече максимума от производствените възможности на решенията ни. Затова решихме да окажем подкрепа на Forum 2011 de l’impression numerique de livres. (Форума за 2011 за цифров печат на книги)” Той беше проведен на 21-и септември и включи съвети как да се използват възможностите на дигиталните технологии за производство на книги, както и беседи от основните играчи в областта. Издателите говориха и за възможностите и предизвикателствата, пред които са изправени. Можете да научите повече за събитието тук.

Mertens добави: „Очаровани сме от ръста на тези пазари в Европа и знаем, че нашите решения предлагат ефективни и гъвкави възможности за печат на компаниите, които искат предложат висококачествени услуги за цифров печат на книги. Основните предназначения на Xeikon 6000 са печат на на фотокниги, web2print и висококачествени къси тиражи. Xeikon 8000 е идеално решение за производство на технически ръководства и образователни пособия, заради възможността си да печата с висока скорост на тънка хартия. Това събитие само подчертава маркетинговия потенциал и желанието ни да помогнем на печатниците да използват вълнуващите възможности.”

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.