Xeikon увеличава предимството на цифровия етикетен печат с предлагане на модела Xeikon 3500

1195
Xeikon увеличава предимството на цифровия етикетен печат с предлагане на модела Xeikon 3500

Xeikon, поделение на Punch Graphix, ще покаже най-новата си цифрова система от най-висок клас за печат на етикети на IPEX. Пресата Xeikon 3500 превъзхожда всички достъпни на пазара цифрови системи за етикети.

Тя поддържа ширини на ролата от 200 до 512 mm и печата при скорост до 19.2 m/min независимо от броя използвани цветове – достигайки почти двойна производителност в сравнение с най-близките конкурентни системи. Xeikon 3500 ще бъде показана на щанда на Punch Graphix, зала 11, щанд C230. IPEX ще се проведе в Бирмингам , Великобритания, от 18 до 25 Май 2010.

“Ние сме много радостни да представим на пазара новата цифрова преса” каза Filip Weymans, Business development manager Labels & Packaging. “Нейната изключителна продуктивност – базирана на изцяло ротационния печат с променлива дължина на повтарящи се елементи и по-голяма ширина – премахва преградите пред цифровия печат на етикети.“

“Вярваме, че Xeikon 3500 ще има значително въздействие върху точката на противопоставяне между цифровия печат на етикети и конвенционалните печатни технологии. Това ще направи рентабилна продукцията на обеми над 4,000 линейни метра с цифрова технология, и ще ускори прехода от аналогова към цифрова етикетна продукция. Досега цифровия печат все още има ограничения в капацитета, сравнен с традиционния етикетен печат. С 3500 ние можем да запълним тази ниша в производителността. В допълнение, пресата ще отвори възможности за нови приложения в преобразуването на пазарните сегменти”

По-голяма ширина, доказано качество
Xeikon 3300 и 3500 са двете водещи цифрови етикетни преси в портфолиото на Xeikon. Добавянето на 3500 удовлетворява нуждата от по-голям капацитет предлагайки по-голяма ширина на печат. Увеличението в ширината на медиите от 330 mm при 3300 до 512 mm при 3500, значително увеличение,което осигурява на производителите на етикети цифрово решение за по-голям диапазон от приложения с помощта на същата доказана технология и качество , демонстрирани на пазара от Xeikon 3300.

С максимална скорост от 19.2 m/min, Xeikon 3500 е идеална за продукцията на самозалепващи и термотрансферни етикети. Екипиран с прецизен LED-базиран експониращ модул Xeikon 3500 предлага истинска 1200 dpi резолюция и 1200 x 3600 dpi качество с променлива плътност на точката , създавайки отлично качество на изображението. Xeikon 3500 е стандартно оборудван с 5 цветни станции, 4 за стандартните процес цветове докато петата позволява използване на допълнителен (spot, special) цвят. Скоростта на печат не се влияе от броя на използваните цветове. Пресата може да приложи специален защитен (“security”) тонер за защита от подправяне, и непрозрачно бяло за създаване на “неетикетен вид “ на прозрачните етикети.

Xeikon 3500 може да отпечата до 570 квадратни метра за час в 4- или 5-цветен печат на разнообразни медии. Той може да печата на различни ширини и несравним диапазон медии от всички види.ове самозалепващи материали , включително хартия, co-extruded films, Bopp и PET, обикновена хартия, прозрачно и непрозрачно фолио и картон с тегло от 40 до 350 gsm. Xeikon 3500 използва новия Xeikon QA-I тонер, сертифициран за недиректен и директен контакт със сухи хранителни продукти.

Xeikon предлага на клиентите с инсталирани Xeikon 3000 или 3300 лесен начин за преминаване към 3500, осигурявайки по-нататъчно разрастване на капацитета за цифров печат на етикети за посрещане на нарастващите бизнес възможности.

Станция за управление Xeikon X-800 Digital Front End
Също като Xeikon 3300, Xeikon 3500 използва предимствата на Xeikon’s X-800 digital front-end. Базиран на отворени стандарти X-800 може да бъде интегриран във всяка работна среда. Неговата модулна настройка позволява на потребителите да управляват различни продуктови елементи по най-добрия възможен начин. Предпечатните функции, като визуализация на дизайна и управление на цвета, могат да бъдат представени в предпечатната среда , позволявайки на оператора да се фокусира върху качеството на печат. Това допринася за по-високата производителност на Xeikon 3500.

Weymans добавя: „Ние виждаме Xeikon 3500 като следваща логическа стъпка към удовлетворяване на нарастващите пазарни заявки за капацитет на системите. И новия QA-I toner, който е сертифициран за индиректен и директен контакт с храни, е наистина ункален. Въвеждането на този продукт е крайъгълен камък за Xeikon и индустрията, и демонстрира нашата посветеност на иновациите в печатарската индустрия. „

За повече информация – посетете web-site: www.xeikon.com или се обадете в CreativeCenter – 02/ 946 33 50, www.creativecenter.bg

Интернет портал за печатни технологии.