Нов бариерен материал за гъвкави опаковки

2376
Нов бариерен материал за гъвкави опаковки

Компанията Constantia Flexibles е разработила мономатериален ламинат на основата на полипропилен, който може да се рециклира и същевременно е с висока химическа устойчивост, което го прави подходящ за опаковки за фармацевтичната промишленост.

Решението се нарича Perpetua Alta и заменя многослойните опаковки за химически агресивни продукти като например използваните във фармацията течни и хидроалкохолни гелове и може да издържи на предизвикателни приложения също като съдържащите алуминий ламинати.

Perpetua Alta

Perpetua Alta е високобариерен материал предлагащ оптимална защита на продукта от кислород, водна пара и светлина със степен на възстановяване на материала до 96% в зависимост от крайната конфигурация на опаковката (сертифицирано от германския институт cyclos-HTP).

Очевидно материалът е чудесно решение за съществуващи видове опаковки, базирани на композитни ламинати като например сашетата и други техни разновидности. Важно уточнение на компанията производител е, че продуктът е съвместим с настоящите опаковъчните машини.

Constantia Flexibles е в тройката на най-големите производители на гъвкави опаковки в света.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.