Shutterfly купува производител на текстилни продукти за 225 милиона

176
Shutterfly купува производител на текстилни продукти за 225 милиона

Shutterfly – водещ онлайн търговец на дребно и производствена платформа за персонализирани продукти, обяви споразумение за придобиване на Spoonflower – международен маркетплейс, свързващ производителите и потребителите с художници по целия свят. Стойността на сделката е за приблизително 225 милиона щатски долара.

 

 

Базиран в Дърам, Северна Каролина и с международен офис в Берлин, Spoonflower е световен пазар, предлагащ платове по поръчка, печат на тапети и декор за дома, създадени от независими художници. В допълнение към художниците, разнообразната общност на Spoonflower включва също производители, потребители, интериорни дизайнери и собственици на малък бизнес. Придобиването следва година на рекорден ръст на приходите за Spoonflower, който може да се похвали с повече от един милион дизайна.

Придобиването ще позволи на Shutterfly да предложи повече услуги за бързо развиващия се пазар за домашен декор като от продуктите на Spoonflower ще предлага  тапети, платове, спално бельо и други текстилни стоки за домашен декор. Очаква се придобиването, което е предмет на регулаторни одобрения и обичайни условия за приключване, да приключи през третото тримесечие на 2021 година.

 

 

„Радваме се да приемем Spoonflower в семейството от марки на Shutterfly.“ – това сподели Хилари Шнайдер, главен изпълнителен директор на Shutterfly. – „Милиони потребители използват Spoonflower, за да отпечатат свои собствени дизайни върху първокласни тъкани, тапети и продукти за декорация на дома, да запалят предприемаческия си дух като стартират на малък бизнес или да изразят личния си стил. Платформата предлага на пазара над един милион дизайна. Самият сайт Spoonflower също преживява експлозивен растеж през последните 18 месеца на фона на процъфтяващото потребителско движение „направи си сам“. Това е изключително допълващо стратегическо приобщаване за Shutterfly и взаимна полза за потребители, служители и членове на нашата творческа общност.“

 

 

С 3,3 милиона уникални рекламни послания и 4000 нови дизайна, качвани средно на ден, това придобиване се основава и на подема на креативната индустрия, оценена на 2,25 трилиона долара. Този бързо развиващ се сегмент е задвижван от огромното увеличение на артистите, които предлагат уникални дизайни чрез онлайн платформи и маркетплейси.

Източник: Spoonflower

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.