Работници в Smurfit Kappa и DS Smith се организират за стачки

300
Работници в Smurfit Kappa и DS Smith се организират за стачки

Работници от профсъюзите във Великобритания от заводите на Smurfit Kappa и DS Smith гласуват за стачки с искане за увеличение на заплатите.

Изданието Scottish Sun цитира източник от профсъюзите на Smurfit Kappa, според който фирмата обявява рекордни печалби и крайно време работниците също да бъдат възнаградени.  Миналата седмица Smurfit Kappa Group публикува актуализация на финансовите си резултати за деветте месеца до 30 септември 2022 г., която показва ръст на приходите от 33%.  Водят се преговори между ръководството Smurfit Kappa и служителите в профсъюза. Искането е за 10% увеличение на годишната заплата, в противен случай се очаква 24 часова стачка в цяла Великобритания.

В пет завода във Великобритания на DS Smith около 1000 членове на профсъюза гласуват за стачка срещу реално намаляване на заплатите им. Недоволството на служителите е заради предложените 3% увеличение на заплатите при 12.3% инфлация, което означава реално намаление на възнагражденията.  Финансовите резултати на DS Smith, който ще обявят също се очаква да надминат предишни години.

Вероятните стачки в този момента на годината се очаква сериозно да повлияят на търговията, по конкретно с предстоящия Черен Петък и близките коледни и новогодишни празници. Поради тази парични компаниите готвят планове за работа в извънредни ситуации. Очаква се допълнителна информация след приключване преговорите.

 

Вход на DS Smith в Devizes

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.