Автоматизация и проверка на файлове от Enfocus

1758

Enfocus ще представи системите си за автоматизация и проверка на PDF файлове на Digi:media 2011, от 7-и до 9-и април в Дюселдорф.

Компанията ще покаже на изложението системите си Switch и Pitstop Connect. Switch дава възможност на офсетовите и цифрови печатници да автоматизират повтарящите се задачи, да стандартизират работата си и да намаляват грешките. Според компанията, потребителите могат с лекота да интегрират софтуера, който вече използват в системите. Възможно е и да автоматизират задачи, които се извършват чрез софтуер от други доставчици, без да се налага тези приложения да се стартират ръчно.

Продуктовото семейство Switch включва три версии, с опции за надстройване. Базовата версия е Lightswitch, следва Fullswitch, която включва възможност за работа със софтуер от други доставчици. Powerswitch предлага най-много възможности – автоматизация с помощта на скриптове и поддръжка на допълнителна информация (включително JDF, XMP и XML).

Друга система, която ще бъде демонстрирана на Digi:media 2011 е Pitstop Connect, която осъществява връзката между графичните дизайнери и печатниците или издателствата. С нейна помощ може да се осъществи пренос на всички типове файлове, включително допълнителна информация, като идентификация на поръчката, тираж и формат. Това гарантира, че всички файлове, получени от потребителя, отговарят на индивидуалните спецификации и се обработват съобразно персоналните изисквания.

Pitstop Connect може да се използва за проверка на PDF файловете след трансфера. Така различни проблеми като липсващи шрифтове и изображения с ниска резолюция могат да бъдат откривани и евентуално поправяни автоматично. Готовите файлове могат да се копират на FTP сървър или директно в автоматизиран работен процес на Enfocus Switch. Най-новата версия на Pitstop Connect 09 допълнително улеснява комуникацията като дава възможност за следене на операциите в реално време. На изложението ще бъде показан и InDesign Connect. Той е нова разработка, която свързва InDesign директно с работен процес, базиран на Switch.

Източник: printingtalk.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.