Автоматизирано генериране на каталози в InDesign с InCat

2601

ТradingBel InCat е плъгин за Adobe InDesign, който автоматизира създаването на продуктови каталози и многократно намалява времето за подготовката им.

inDesign

InCat е допълнение за InDesign, което позволява на потребителите да генерират страници за продуктови каталози като използват централизирана база данни и шаблони за InDesign. Приложението работи във връзка със системата на ТradingBel за управление на информацията за продуктите – CatalogStudio. Обновяването на информацията става само с натискане на един бутон, който я синхронизира с последната версия на базата данни на CatalogStudio.

Изключително полезна е и възможността за двупосочно синхронизиране – както на съдържанието на базата данни към това на InDesign,така и обратното.

InCat предлага графична работна среда, която контролира свързването с базата данни и позволява преглеждане на информацията в каталога. InCat може да създава различни типове продукти като запазва структурата на информацията в базата данни.

Системата позволява на потребителите да упражняват пълен контрол върху изгледа на документите в InDesign. Информацията от базата данни може да се добавя чрез влачене и пускане на страниците в InDesign. Налице са възможности за автоматичен контрол на шрифтове, цветове и стилове към информацията. По този начин се пестят време и усилия при подготовката на документа за печат.

Възможностите на InCat позволяват бързо и надеждно генериране на сложни документи. Съществуват възможности за автоматично създаване на различни типове таблици и прилагане на стилове към тях. InCat има възможност за създаване на страници, базирани на шаблон – това позволява безпроблемно автоматично създаване на стотици страници.

Предлагат се версии за Windows и Mac.

Източник: www.tradingbell.com 
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.