Автоматичен качествен контрол на файлове за печат с Asura

843
Автоматичен качествен контрол на файлове за печат с Asura

Asura от Onevision предлага напълно автоматизиран контрол на качеството на файловете за печат и оптимизация на PDF файлове. Той може да добави възможности за автоматична идентификация и корекция на грешки към работния процес.

 Asura от Onevision

 

Всички версии на Asura са свързани с гъвкавата система За управление на работен поток Workspace. Workspace позволява дефиниране на всички стъпки на производството, автоматичното им изпълнение и гъвкавата им адаптация по всяко време. Лесния за употреба редактор позволява чрез влачене да се настройват различни производствени процеси в зависимост от изискванията им  с възможност за лесна промяна.  Интегрирането на Asura прави излишни класически ръчни стъпки от предпечатния процес като проверка на файловете, управление на цвета, генериране на наддаване, създаване на маски с бяло или електронен монтаж.

Asura работи напълно независимо и без човешка намеса. Автоматизирането на печатните процеси води до намаляване на проблемите с PDF файлове за печат, намаляване на натоварване на RIP-а. Това води до повишаване на качеството и ускоряване на процеса. Asura помага на печатниците да се справят в производството в срок и намалява шанса от оплаквания и ретиражи.

Asura предлага пълна поддръжка PDF 2.0 файлове. Всяка PDF поръчка за печат се зарежда автоматично, проверява се за грешки като изображения с ниска резолюция, тънки линии и прозрачни обекти с модула за проверка на Asura и коригира и оптимизира файловете със специализираните си алгоритми. Asura не само идентифицира грешките, но и ги коригира и оптимизира файловете спрямо актуалните стандарти, за да осигури печат без проблеми.

Източник: onevision.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.